Gevarieerd aanbod

SUB'70 verzorgt jaarlijks verschillende specialisaties. Sommige worden vrijwel jaarlijks georganiseerd, zoals Redden, Droogpak duiken en IJsduiken. Ander specialisaties worden gegeven als daar door de leden belangstelling voor bestaat. Zo hebben we de afgelopen jaren de specialisaties Orientatie, Wrakduiken, Nitrox Decompressieduiken, Driftduiken, OW-fotografie en  OW-biologie verzorgd.

Oppervlakte coördinator

In deze cursus leer je hoe je de procedures van "check de stek" en het invullen van de buddylijst.
Er wordt aandacht besteed aan de zuurstof koffer en de inhoud van de EHBO kist. Wat te doen in geval van een ongeval met een duiker en hoe en wie je allmaal dient te alarmeren. Deze cursus staat ook open voor familieleden van clubleden.
Erg leerzaam en besist niet moeilijk een echte aanrader !

Redden (rescue diver)

In deze specialisatie leer je hoe je een slachtoffer van een duikongeval veilig boven water brengt, naar de wal/boot  transporteert , zuurstof  toedient en zonodig reanimeert. Daarnaast leer je de verschillende duikersziekten herkennen en weet je hoe ze worden behandeld. Ook worden verschillende methoden van zoeken geoefend. De cursus bestaat uit 4 theorie, 4 zwembad en 4 buitenwater lessen.  De cursus wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid in buiten water.  Om te kunnen deelnemen aan de cursus 3*duiker moet je deze specialisatie hebben gehaald.

Droogpak duiken

Steeds meer duikers schaffen een droogpak aan voor de koude maanden. Duiken met een droogpak is lastiger dan met een wetsuit. SUB'70 organiseert daarom regelmatig deze specialisatie voor de leden. Je leert de verschillende soorten pakken kennen en je leert veilig om te gaan met je eigen droogpak. De cursus bestaat uit 2 theorielessen, 1 zwembadles en 4 buiten duiken. Deze specialisatie wordt bijna jaarlijks weer verzorgd.

Driftduiken

Augustus 2006 werd voor het eerst de specialisatie Driftduiken georganiseerd. Daarvoor werd Driftduik-specialist Bert Moet ingehuurd. Na 2 theorieavonden was een ploeg van 10 enthousiaste SUBbers klaar om in de Oosterschelde te water te gaan voor twee driftduiken. En met groot succes. Iedereen kwam enthousiast het water uit. Er was slechts 1 slachtoffer, de skippybal van Carolien sneuvelde in het prikkeldraad van de parkeerplaats bij de Plompetoren. In de zomer van 2008 is deze specialisatie opnieuw georganiseerd.


Nitrox Basis

Vanaf het 1* duikbrevet kun je meedoen aan deze cursus. Je leeft het maken van niet-decompressieduiken met de standaard nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Tevens de basiskennis van de belangrijkste materialen en vulmethoden die bij het duiken met EANx worden gebruikt. Ook leer je de aanvullende medische aspecten die een rol spelen bij het duiken met EANx.

IJsduiken

Vanaf het 2* duikbrevet heb je de mogelijkheid om met een ervaren instructeur de specialisatie ijsduiken te volgen. Spannend en leuk.

Tijdens de opleiding ijs-duiken leer je hoe je veilig en prettig kan duiken onder het ijs. Je leert veel over veiligheid, materiaal en kou. Ook leer je wat duiken in de bergen voor gevolgen heeft op je duikplanning. Tijdens de voorbereidende praktijk-duiken ga je specifieke reddingsgrepen en lijnsignalen oefenen. En uiteindelijk maak je twee duiken onder natuurijs.

Kijk hier voor een impressie van de nieuwjaars ijsduik

Onderwaterorientatie

Vanaf het 2* duikbrevet kun je  meedoen. Ook deze specialisatie staat regelmatig op het opleiding programma bij Sub'70. De specialisatie bestaat uit theorie en praktijk waarbij je alles leert over met en zonder kompas navigeren onder water, seinen en lijn-duiken.

Wrakduiken

Tijdens deze specialisatie leer je alles over wrakduiken. van het plannen van een wrakduik tot het maken van een wrakduik. En natuurlijk moet je ook een aantal wrakduiken maken om de specialisatie af te ronden. 

Google+