Opleiding voor 1*, 2*, 3* duikbrevet

1* duiker (open water diver)
2* duiker (advanced open water diver)
3* duiker (dive master) 

Sub70 verzorgt duikopleidingen volgens de methode van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB op haar beurt is weer aangesloten bij de CMAS. CMAS duikbrevetten worden wereldwijd erkend. Je kunt dan ook overal ter wereld met onze brevetten duiken. Duikers met een duikbrevet van een andere organisatie kunnen bij ons gemakkelijk instromen. Vergelijkbare brevetten worden over en weer erkend. Wel maken we altijd een proefduik om te zien of je daadwerkelijk de vaardigheden beheerst.

 

1* duiker (open water diver)/ 1* duiker junior

In de cursus 1* duiker leer je de basisvaardigheden van het duiken aan. Je leert omgaan met de apparatuur, je duikbril leegblazen, veilig een opstijging maken en uittrimmen onder water. Met een 1* brevet mag je tot 20 meter diepte duiken in niet stromend water. De cursus bestaat uit 7 theorielessen, 7 zwembadlessen en 7 buiten duiken. Deze cursus wordt afhankelijk van de belangstelling 1 of meerdere keer per jaar gegeven. De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. voor de 1* duiker junior is de minimum leeftijd voor deelname 12 jaar.

 Wanneer en wat kost het

 

2* duiker (advanced open water diver)

Direct na het behalen van het 1* brevet kan de opleiding 2* duiker worden gedaan. Onderdelen van de 2* cursus zijn nachtduiken, duiken in getijdenwater (Oosterschelde), redden, diep duiken, onderwater biologie en orientatie. De cursus bestaat uit 7 theorielessen, 3 zwembadlessen en 10 buiten duiken. Deze cursus wordt maximaal 1  maal per jaar georganiseerd. Een 2* duiker mag alle duiken maken waarvoor hij is opgeleid tot een diepte van 20 of 30 meter. Minimumleeftijd: 15 jaar.  3* duiker (dive master)

Een 3* duiker is na het behalen van het brevet in staat een onervaren duiker te begeleiden. Daarnaast leert hij alles over decompressieduiken en omgaan met een decompressiecomputer. Onderdeel van de opleidng is het veilig organiseren van een duik in buiten water. Voorwaarde voor het volgen van deze cursus is het hebben gevolgd van de 2* duiker en de specialisatie Redden. Minimumleeftijd is 18 jaar.

t

Google+