Programma 2017
2* Duiker

Deze cursus start eind 2016. De cursus bestaat uit 7 theorielessen, 3 zwembadlessen en ongeveer 10 buiten duiken. Kijk voor data in de agenda. aanmelden kan niet meer.

De kosten voor de 2* opleiding (Advanced Open water diver) bedragen €100,-

Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard

Leerdoelen
De cursist leert de kennis en vaardigheden aan om onder andere:

- nachtduiken te maken;
- Getijdeduiken te maken;
- Diepe duiken maken
- Onderwaterorientatie: onderandere parkoersen in diverse moeilijkheidsgraden te zwemmen.

Ingangsniveau is 1*-duikbrevet; minimaal 16 jaar; tevens dien je goedgekeurd te zijn.


Redden.

Op 19 april starten we met de specialtie redden welke een verplicht onderdeel is voor de 3* opleiding. De cursus bestaat uit 3 theorielessen, 2 zwembadlessen en 3 buitenwaterlessen. 

De kosten voor redden (rescue diver) bedragen €50,-

Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard

Ingangsniveau is 1*-duikbrevet; in bezit van reanimatie; tevens dien je goedgekeurd te zijn.


3* Duiker.

7 Juni starten we met de 3* opleiding H1 en de opleiding wordt vervolgd in november. In de tussentijd kunnen de cursisten een duik organiseren en hun instructievaardigheden oefenen.

De kosten voor de 3* opleiding (divemaster) bedragen €125,-

Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard


Ingangsniveau is 2*-duikbrevet en redden; minimaal 18 jaar; tevens dien je goedgekeurd te zijn.


Specialisatie "Nitrox Basis"

2 September wordt de specialisatie "Nitrox Basis" gegeven. Hiervoor gaan we naar zoelen waar we gebruik mogen maken van het clubhuis van TOV Gagnan te Zoelen. De begintijd is 9:00 uur.

In de basisnitroxopleiding leer je duiken met nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage en daardoor een verlaagd stikstofpercentage geeft je de mogelijkheid om langer onder water te blijven. Ook kun je ervoor kiezen om dezelfde nultijden aan te houden van je luchttabel; je neemt dan minder stikstof in je lichaam op ten opzichte van duiken met normale perslucht. Op die manier gebruik je nitrox om veiliger te duiken. De specialisatie bestaat uit een theorieles en 2 duiken met een nitroxmengsel.

De kosten voor de specialisatie zijn €50,-  inclusief boek exclusief flesvullingen. Het aantal deelnemers is maximaal 16

Wil je meedoen meld je dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor 13 augustus aan zodat we de boeken kunnen bestellen en bezorgen dan heb je ook nog tijd om dit door te lezen voor 2 september. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan (alleen leden en leden TOV Gagnan)


1* Duiker / 1* Duiker junior

13 september 2017 start er weer een cursus 1* duiker. De cursus leidt op voor het eerste duikbrevet. Minimumleeftijd is 14 jaar. Ben je tussen de 12 en 14 jaar wordt je opgeleid tot 1* duiker junior. Daarmee kun je overal ter wereld duiken. Want onze brevetten zijn internationaal geldig. Ook kun je meedoen met de recreatieve duiken die SUB'70 regelmatig organiseert in diverse duikplassen in Nederland. Wanneer alles goed gaat heb je eind oktober 2017 je brevet

De cursus 1* duiker bestaat uit 7 theorie, 5 zwembad en 5 buitenwater lessen. De theorie en zwembadlessen worden op woensdagavond van 19.00 tot 22 uur gegeven in zwembad de Sprenkelaar. 2 buitenwaterlessen bij Diveworld in Enschede welke 10m diep is. Hierdoor hopen we aan 3 buitenwaterduiken genoeg te hebben. Data: Zie agenda. De buitenwaterlessen zijn op zondagochtend in Bussloo, het Esse of de Groene Heuvels (bij Nijmegen). Aanvang 10.00 uur. Data: Zie agenda.

De kosten voor de 1* opleiding (Open water diver) bedragen €175,-

Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard
• logboek (standaard).
• 2 duiken in diveworld (Enschede)

• recht op restitutie van 50% van het cursusgeld als na afloop van de eerste duik de cursist in overleg met de instructeur tot de conclusie komt dat het beter is om de opleiding af te breken omdat de duiktechniek te veel problemen op gaat leveren en/of de cursist waarschijnlijk onvoldoende plezier aan het duiken gaat beleven.

Als service kunnen nieuwe 1* cursisten gratis gebruik maken van de beschikbare clubapparatuur (na betaling van € 50,- borg).

De cursist moet zelf de overige uitrustingsstukken aanschaffen.(duikbril, snorkel, zwembadvinnen, loodgordel met lood, duikpak met schoentjes en handschoenen, duikhorloge, duikmes, buiten vinnen, buddylijn ). Dat is een investering voor vele jaren duikplezier. De kosten vind je op diverse sites van duikwinkels. Onze instructeurs dienen je graag van adviezen.

Heb je belangstelling voor de cursus neem dan contact op via of meld je aan door het invullen van het online inschrijfformulier.

Reanimatie

De cursus reanimatie staat dit jaar nog ? keer op de agenda en wel op . Voor meer info zie het menu-item reanimatie onder opleidingen.

Nitrox basis

Op dit moment is de planning om 2 september de specialisatie Nitrox basis te organiseren. Er wordt s'morgens begonnen met de theorie en aan het begin van de middag zal er een duik met nitrox gemaakt worden. De tweede duik zal aan het eind van de middag in bussloo gemaakt worden tijdens de afsluiting van de  harrie's woensdagavondduiken (Zomerduiken)

Programma 2018

Het programma voor 2018 zal medio december bekend zijn en op de website gezet worden

Google+