Programma 2018


Specialisatie: Volgelaatsmasker

Duiken met een volgelaatsmasker
Een volgelaatsmasker is niet alleen voor beroepsduikers, ook jij kunt hiermee duiken! De afweging of je met een volgelaatsmasker wilt duiken is puur persoonlijk. Zo kun je met een volgelaatsmasker bijvoorbeeld meer zien, beter om je heen kijken, blijft je gezicht droog (wat zorgt voor warmte en comfort), adem je door je neus en kun je in sommige gevallen met elkaar communiceren. Lijkt jou dit wat? Volg dan deze specialisatie!

Theorie + Zwembad 14 en 21 februari; Buitenwater 18 en 25 februari

Meer weten en aanmelden Klik hier (Niet meer beschikbaar)


Specialisatie: Onderwaterorientatie

Je oriŽnteren onder water
Weten waar je bent, dat is altijd fijn. Tijdens deze specialisatie leer je aan de hand van verschillende methodes hoe jij je onderwater kunt oriŽnteren.

Theorie + Zwembad 14 en 28 maart; Buitenwater 18 en 25 maart

Meer weten en aanmelden Klik hier (Niet meer beschikbaar)


Specialisatie: Onderwaterbiologie

Natuur in de Nederlandse wateren
Verbaas jij je onder water ook zo wat je allemaal tegenkomt? En wil je graag meer weten over wŠt je nu precies ziet? Volg dan de specialisatie Onderwaterbiologie!

Theorie 18 en 25 april; Voor de buitenwaterduiken krijg je een opdracht waarbij je de duiken een zoet- en zoutwaterduik zelf kan inplannen.

Voor 22 en 29 april staan er opleidingsduiken gepland waarbij je mee kan om je zoetwaterduik vast te maken

Meer weten en aanmelden Klik hier (Niet meer beschikbaar)


Specialisatie: Onderwaterfotografie Basis

Fotograferen tijdens je duik
Vind je het leuk om te fotograferen en zou je dit ook graag tijdens het duiken willen doen? Volg dan de specialisatie Onderwaterfotografie Basis! In deze cursus leer je de basis van het fotograferen onder water.

Theorie 4 en 11 april; Voor de buitenwaterduiken krijg je een opdracht waarbij je de duiken zelf kan inplannen.

Voor 22 en 29 april staan er opleidingsduiken gepland waarbij je mee kan om je duiken voor de opdracht te maken

Meer weten en aanmelden Klik hier (Niet meer beschikbaar)


Bijscholing: 3* duiker naar nieuwe stijl

Wil je blijven helpen met de introduiken en opleidingen volg dan de bijscholing zodat je weet wat de nieuwe eisen voor de oefeningen zijn en oefen deze in het zwembad. We hebben deze nu voor de 3de keer op de agenda staan

Theorie+zwembad: 26 september

Meer weten en aanmelden Klik hier


1* Duiker / 1* Duiker junior

23 mei 2018 start er weer een cursus 1* duiker. De cursus leidt op voor het eerste duikbrevet. Minimumleeftijd is 14 jaar. Ben je tussen de 12 en 14 jaar wordt je opgeleid tot 1* duiker junior. Daarmee kun je overal ter wereld duiken. Want onze brevetten zijn internationaal geldig. Ook kun je meedoen met de recreatieve duiken die SUB'70 regelmatig organiseert in diverse duikplassen in Nederland. Wanneer alles goed gaat heb je eind oktober 2018 je brevet

De cursus 1* duiker bestaat uit 7 theorie, 7 zwembad en 8 buitenwater lessen. De theorie en zwembadlessen worden op woensdagavond van 19.00 tot 22 uur gegeven in zwembad de Sprenkelaar. 2 zwembadlessen bij Diveworld in Enschede welke 10m diep is. Hierdoor hopen we aan 8 buitenwaterduiken genoeg te hebben. Data: Zie agenda. De buitenwaterlessen zijn op zondagochtend in Bussloo, het Esse of de Groene Heuvels (bij Nijmegen). Aanvang 10.00 uur. Data: Zie agenda.

De kosten voor de 1* opleiding (Open water diver) bedragen €175,-

Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard
• logboek (standaard).
• 2 duiken in diveworld (Enschede)

• recht op restitutie van 50% van het cursusgeld als na afloop van de eerste duik de cursist in overleg met de instructeur tot de conclusie komt dat het beter is om de opleiding af te breken omdat de duiktechniek te veel problemen op gaat leveren en/of de cursist waarschijnlijk onvoldoende plezier aan het duiken gaat beleven.

Als service kunnen nieuwe 1* cursisten gratis gebruik maken van de beschikbare clubapparatuur (na betaling van € 50,- borg).

De cursist moet zelf de overige uitrustingsstukken aanschaffen.(duikbril, snorkel, zwembadvinnen, loodgordel met lood, duikpak met schoentjes en handschoenen, duikhorloge, duikmes, buiten vinnen, buddylijn ). Dat is een investering voor vele jaren duikplezier. De kosten vind je op diverse sites van duikwinkels. Onze instructeurs dienen je graag van adviezen.

Heb je belangstelling voor de cursus neem dan contact op via of meld je aan door het invullen van het online inschrijfformulier.

2* Duiker

Deze cursus start november 2018. De cursus bestaat uit 5 theorielessen, 5 zwembadlessen en ongeveer 10 buiten duiken. Kijk voor data in de agenda. Voor aanmelden klik hier 

De kosten voor de 2* opleiding (Advanced Open water diver) bedragen €125,-

Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard

Leerdoelen
De cursist leert de kennis en vaardigheden aan om onder andere:

- nachtduiken te maken;
- Getijdeduiken te maken;
- Diepe duiken maken
- Onderwaterorientatie: onderandere parkoersen in diverse moeilijkheidsgraden te zwemmen.

Ingangsniveau is 1*-duikbrevet; minimaal 15 jaar; tevens dien je goedgekeurd te zijn.
Reanimatie

De cursus reanimatie staat dit jaar voor een 4de keer op de agenda en wel op 23 november. Voor meer info zie het menu-item reanimatie onder opleidingen.


Programma 2019

Het programma voor 2019 zal medio december bekend zijn en op de website gezet worden

Google+