Programma 2019


1* Duiker / 1* Duiker junior

24 april 2019 start er weer een cursus 1* duiker. De cursus leidt op voor het eerste duikbrevet. Minimumleeftijd is 14 jaar. Ben je tussen de 12 en 14 jaar wordt je opgeleid tot 1* duiker junior. Daarmee kun je overal ter wereld duiken. Want onze brevetten zijn internationaal geldig. Ook kun je meedoen met de recreatieve duiken die SUB'70 regelmatig organiseert in diverse duikplassen in Nederland. Wanneer alles goed gaat heb je begin oktober 2019 je brevet
De cursus 1* duiker bestaat uit 7 theorie, 7 zwembad en 8 buitenwater lessen. De theorie en zwembadlessen worden op woensdagavond van 19.00 tot 22 uur gegeven in zwembad de Sprenkelaar. 2 zwembadlessen bij Diveworld in Enschede welke 10m diep is. Hierdoor hopen we aan 8 buitenwaterduiken genoeg te hebben. Data: Zie agenda. De buitenwaterlessen zijn op zaterdag en zondagochtend in diverse plassen in de buurt zoals Bussloo, het Esse of de Groene Heuvels (bij Nijmegen). Aanvang 10.00 uur. Data: Zie agenda.
De kosten voor de 1* opleiding (Open water diver) bedragen €175,- naast de contributie voor het lidmaatschap.
Dit is inclusief:
• cursusboek en brevetcard
• logboek (standaard).
• 2 duiken in diveworld (Enschede)
• recht op restitutie van 50% van het cursusgeld als na afloop van de eerste duik de cursist in overleg met de instructeur tot de conclusie komt dat het beter is om de opleiding af te breken omdat de duiktechniek te veel problemen op gaat leveren en/of de cursist waarschijnlijk onvoldoende plezier aan het duiken gaat beleven.
Als service kunnen nieuwe 1* cursisten gratis gebruik maken van de beschikbare clubapparatuur (na betaling van € 50,- borg).
De cursist moet zelf de overige uitrustingsstukken aanschaffen.(duikbril, snorkel, zwembadvinnen, loodgordel met lood, duikpak met schoentjes en handschoenen, duikhorloge, duikmes, buiten vinnen, buddylijn ). Dat is een investering voor vele jaren duikplezier. De kosten vind je op diverse sites van duikwinkels. Onze instructeurs dienen je graag van adviezen.
Heb je belangstelling voor de cursus neem dan contact op via of meld je aan door het invullen van het online inschrijfformulier.


Reanimatie

De cursus reanimatie staat dit jaar voor 5 keer op de agenda en wel op 15-2, 22-2, 1-3, 8-3 en 15-11. Voor meer info zie het menu-item reanimatie onder opleidingen.


Specialisaties

We zijn nog aan het kijken welke specialisaties we gaan geven en wanneer. Zodra er meer bekent is komt dit op de website te staanGoogle+