Guinness Record poging buszit estafette 2010

Wij vierden 40 jaar -Sub- in de -buS- nabij Schurinkshof / Sterenwacht te Bussloo onder water in de bus.

Bus babbel.

Nieuws buszitten

Film van RTV Apeldoorn

Terwijl wij dit stukje aan het schrijven zijn, realiseren wij ons dat het “buszit weekend” alweer achter ons ligt. Ondanks de wat moeizame opstart op organisatorisch vlak, is het toch gelukt om er een geslaagd evenement van te maken.
Achter de schermen is men weken lang bezig geweest om het een en ander voor elkaar te maken/krijgen. Denk bijvoorbeeld aan: Papieren rompslomp m.b.t. Guinness Book of Records, vergunningen via RGV, bekend stellen aan diverse instanties. Verder is men ook druk geweest met het schoonmaken van de ruiten van de bus, de verlichting, camera welke het helaas vroegtijdig had begeven, stroomkabels naar de bus. Ook de tafel en stoelen die speciaal hiervoor zijn gemaakt waardoor de duikers gezellig een spelletje konden doen tijdens het bus zitten. Deze spellen waren speciaal hiervoor door diverse leden gemaakt zoals: dambord met de bijbehorende stenen, “wapperbal” met knikkers, vier op een rij.

De spelletjes bleken een groot succes. Menigeen had tijdens de zit het spel verloren maar gelukkig was er hiervoor geen bewijs materiaal op video voorhanden. Winnaars kwamen blij boven en lieten dan ook duidelijk horen dat zij gewonnen hadden.
Onderwater leitjes met bus in- en bus uit tijden werden veelal voorzien van een persoonlijke noot. Feestgangers op weg naar huis kwamen om 03.00 uur langs om te vragen wat wij nu toch eigenlijk aan het doen waren. Een aantal leden waren dit weekend dag en nacht aanwezig. Een slaapje moest natuurlijk ook af en toe gedaan worden al werd dit wel een hazenslaapje. De auto was een veel gebruikte plaats of een lekkere ligstoel in de tent.

Door de inzet van Sub70 leden en sponsors hebben wij kunnen beschikken over diverse apparatuur en gebruiksvoorwerpen zoals: Tafel en speciale stoelen voor in de bus via Marco M., oranje drijfballen (stootwillen) via Cees B., heerlijke bolletjes via Henny T., kabels en straatlantaarn, tenten via Henk t C en Wim v O., stroom via Remko N, 192.000 liter flessenvulling via Robert M., kleurenlaserprinter via Kees D., spandoeken met logo via Henk B., beamer van de Sport uitleen, films en foto’s van Edwin S., nachtelijke parkeerkaart van het RGV. En zoveel dingen die niet speciaal genoemd zijn.

Dankzij Gerda v.d. L. ontbrak het die dagen en nachten aan niets. Zij had zich gestort op de inkoop en catering voor het gehele weekend. Ook was er weer de heerlijke eigengebakken boterkoek in 2 smaken te krijgen. Zelfs ’s nachts was er voor soep en een broodje warme worst gezorgd.

Terugkijkend op dit geslaagde buszit weekend, resumeren wij dat er 65% van de Sub leden de bus in zijn geweest. Tevens hebben zich door dit evenement 2 nieuwe Sub leden aangemeld. Ook het plan om de laatste buszitters massaal op te halen bleek een succes. Er waren ongeveer 30 duikers tegelijk in het water. Toen iedereen uit het water was, was de opluchting erg groot. Zoals Esther B. ook riep toen zij weer op de kant stond “WE HEBBEN HET GEHAALD!!!” Waarop de champagne (sproeiend) werd ontkurkt.

Langs deze weg bedankt Sub70 de volgende bedrijven: RGV, Bredenoord, Croon, Ebbers reclame, Dräger, Sport uitleen, NOB, Stentor, Stedendriehoek, Apeldoorns Stadsblad, TV Gelderland, Radio Apeldoorn, TV Apeldoorn. Daar het voor ons onmogelijk is om iedereen persoonlijk te benoemen zonder iemand te vergeten, Alle leden c.q. aanhang en de mensen die niet genoemd zijn en toch hun steentje hebben bijgedragen Hartelijk Bedankt!!!.

Mede hier door is het een GROOT SUCCES geworden..

Groeten,
Ruud B. en Jan B

Google+