Activiteiten

==> Direct naar aanmelden voor een activiteit

==> Direct naar zwembad
==> Direct naar agenda
==> direct naar evenementen

De activiteiten / evenementen commissie

Sub70 is een vereniging die haar leden wil binden en boeien. Om deze doelstelling invulling te geven, biedt Sub70 haar leden (onder andere) een bijzonder goed gevuld jaarprogramma. Het jaarprogramma komt tot stand door overleg tussen de hoofdtrainer en het hoofd van de activiteitencommissie. Het jaarprogramma wordt gevuld met duikgerelateerde opleidingen en met een groot aantal activiteiten.  De organisatie van deze activiteiten wordt verzorgd door leden van de activiteitencommissie en door de leden zelf. Elk lid dat een leuke activiteit verzint, kan in overleg met de activiteitencommissie, deze activiteit (laten) organiseren.

De leden van de activiteitencommissie vinden het van groot belang dat de tijd en energie die zij in het organiseren van activiteiten steken, zinvol is. Dat betekent dat alleen activiteiten worden georganiseerd waar de leden ‘voor warm lopen’. Het is dus van groot belang dat de leden van de activiteitencommissie de wensen van de leden van Sub70 kennen. Iedereen die een voorstel of plan heeft wordt van harte uitgenodigd om dit bij een van de leden van de activiteitencommissie aan te geven. 

De activiteitencommissie is te bereiken opZwembadtraining

Wie lid is van Sub70 kan iedere woensdagavond deelnemen aan de zwembadtrainingen. Deze worden van 21:00 tot 22:00 uur verzorgd door een enthousiast team van onze instructeurs in zwembad de Sprenkelaar te Apeldoorn. Naast deze algemene trainingen worden door onze instructeurs het zwembad praktijkgedeelte van de verschillende cursussen verzorgd. Na de trainingen is er tijd voor gezelligheid en het maken van duikafspraken in Het Sprenkeltje, een gezellig café direct naast het zwembad. Hier kun je vanaf 22:00uur terecht om onze leden te ontmoeten.

Het zwembad is vanaf 1 juni tot en met 31 augustus gesloten voor ons in verband met de buitenduiken!

Persluchttraining

Iedere eerste woensdag van de maand wordt een persluchttraining verzorgd.
Onder begeleiding is er een programma gericht op training met de perslucht set. Duikers van Sub70 kunnen dan hun duiktechniek bijschaven. Immers, oefening baart kunst!
Het zwembad is een veilige omgeving om bijzondere dingen aan te kunnen leren. Veel leden gebruiken hiervoor een kleinere luchtfles van 5 liter of 7 liter met hun eigen set, zodat je minder hoeft te sjouwen.

Het zwembad is vanaf 1 juni tot en met 31 augustus gesloten voor ons in verband met de buitenduiken!

Conditie/snorkel training

Iedere tweede woensdag van de maand wordt een conditie/snorkel training verzorgd.
Onder begeleiding van een instructeur wordt een programma aangeboden om aan je conditie in het water te werken en je snorkeltechnieken op peil te houden. Vergeet niet een loodgordel met in totaal 5kg lood mee te nemen.
Het zwembad is vanaf 1 juni tot en met 31 augustus gesloten voor ons in verband met de buitenduiken!

Perslucht avond

Nettentraining

De derde woensdag van de maand kun je gebruiken om met je set lekker onder water te vertoeven en dingen uit te proberen onder het motto “niets moet en veilig in het zwembad”. Dit is tevens de avond waarop bij voldoende animo de intro duiken georganiseerd worden.
Het zwembad is vanaf 1 juni tot en met 31 augustus gesloten voor ons in verband met de buitenduiken!

Familiezwemmen

In de schoolvakanties mogen de leden van Sub70 familie en vrienden meenemen naar het zwembad (woensdag 21:00 – 22:00 uur). Dit geldt niet voor de zomervakantie want dan is het zwembad gesloten. Een overzicht van de data vindt je in de agenda. Er wordt dan geen training gegeven, iedereen kan lekker zijn/haar eigen gang gaan. Het is alleen toegestaan met introducees op deze avonden te duiken onder begeleiding van een instructeur.Agenda (Zwembadtraining, Opleidingen en Activiteiten)Jaarlijks terugkerende evenementen

Hieronder vind U informatie over activiteiten welke elk jaar weer terug komen. 

Nieuwjaarsduik en -receptie

In het eerste weekend van het nieuwe jaar maken we onze eerste duik voor dat jaar. De duik is op Bussloo. Na het duiken gaan er meestal nog een aantal mensen in zwembroek te water. Verder zijn er versnaperingen aanwezig voor de duikers en niet-duikers. Na de duik is er een receptie waar men iedereen het beste kan wensen voor het nieuwe (duikjaar). Onze voorzitter kijkt dan graag even terug op het afgelopen jaar en blikt vooruit naar alle activiteiten van het nieuwe jaar. 

Droogpakweekend (ook wel Watjesweekend genoemd)

Vroeg in het jaar (meestal in februari) gaan we naar de Witte Boulevard in Renesse (Zeeland). Hier huren we een bungalow. Er wordt uiteraard gedoken en de meesten gaan dan in hun droogpak (maar duiken in je wetsuite mag ook). Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning. Op vrijdagmiddag verzamelen en wordt er door Henk ten Cate macaroni gemaakt voor de hele groep. De zaterdagavond gaan we meestal uit eten.

Paasduik

Paasduik

In het Paasweekend duiken we in Bussloo. Er wordt een leuke activiteit voor onderwater bedacht. Voor de kinderen zijn er chocolade-eieren verstopt door de paashaas.

De kinderen mogen deze samen met de paashaas zoeken. Ook wordt er weer voor koffie, thee, warme chocolademelk en paasbrood gezorgd. 

Rondje Bussloo

Op de woensdagavonden in juni verruilen we het zwembad voor de buitenduiken. Iedere woensdagavond in juni doen we een andere duikstek in de recreatieplas Bussloo aan. We verzamelen dan om 19:30 uur bij de duiklocatie.

Harry Weimer Zomaar Avond Duiken (HWZAD)

In de zomermaanden juli en augustus organiseren we de “Harry Weimer Zomaar Avond Duiken” (HWZAD). Dit zijn duiken op bekende en minder bekende duikstekken. Hierdoor kan het wel zijn dat we wat langer moeten rijden en omdat niet alle duikstekken bekend zijn kan een duik een keer tegenvallen. De laatste midzomerduik is op zaterdagavond op Bussloo. We duiken dan om 19:00 uur waarna we om ongeveer 20:30 uur gaan BBQen.

Snoekje in Bussloo

Snertduik

Richting het einde van het jaar (oktober / november) wordt door een aantal enthousiaste leden jaarlijks de Snertduik georganiseerd. We duiken dan traditioneel in Het Esse (Lieren). In de middag wordt verfrissende duik gemaakt. Daarna wordt de inwendige mens goed verzorgd met snert (erwtensoep) en/of bruine bonensoep. En de snert is pas goed als de lepel rechtop in de snert blijft staan!

Feestavond

Een keer per jaar wordt er een feestavond georganiseerd voor de leden met hun partner. Afhankelijk van wat er wordt georganiseerd wordt er een kleine eigen bijdrage gevraagd. Iedere feestavond heeft weer een ander thema.

Foto/filmavond

We proberen ook jaarlijks een foto/filmavond te organiseren. De leden mogen dan hun (niet eerder vertoonde) zelf gemaakte foto’s en films insturen. Met een vakkundige jury (de aanwezige leden) worden dan de mooiste foto’s en films geselecteerd welke in de prijzen vallen. Een heel gezellige avond waar we wellicht ook nog iets opsteken over de kunst van mooie onderwaterfoto’s maken.