Zomaar Avondduik 25-08-2021 (HWZAD) “Rielerkolk” Deventer

25 augustus 2021 | 18:45 22:00
, Deventer, Nederland

A.s. woensdag 25 augustus 2021 staat alweer de laatste HWZAD op het programma.

We gaan deze keer naar de Rielerkolk.

Aangezien we niet exact weten waar we te water moeten gaan heb ik Gerrit van Cousteau bereidt gevonden ons te gidsen naar de “duikstek”.

Jullie worden dan ook tussen 18:45-18:55 verwacht op de parkeerplaats van het clubhuis van Cousteau(Nico Bolkesteinlaan 2, 7416 SE Deventer), zodat we vanaf hier achter Gerrit aan rijden naar de duikstek.

Ik hoop op een leuke duik in een voor de meeste Sub’ers “nieuwe” plas.

Tot aan de waterkant.


Patrick Brands (Voorzitter Sub70)

afbeelding Rielerkolk

Informatie:

De Rielerkolk in Deventer is een duikstekje voor als je in de buurt bent of woont. Het is een ondiepe plas die zomers opvalt door het goede zicht. Dieper dan 7 meter kom je hier niet, maar er is wel wat te zien. Duik over de volledig begroeide bodem op zoek naar vis en scharrel vervolgens tussen de pilaren van de watervilla’s. Slecht zicht in het voorjaar! De Rielerkolk is idyllisch gelegen tussen op pilaren gebouwde woningen.

Bijzonderheden

Je gaat vanaf de zuidoever het water in. Veel hinder van andere waterrecreanten zul je niet hebben, op een enkele visser na. De duikstek ligt volledig beschut. Om je heen zie je groen omzoomde oevers en luxe woningen. Onder een aantal van deze huizen kun je duiken om op zoek te gaan naar vis. Blijf weg van de westkant, de plas is daar zeer ondiep. Neem tijdens je duik je camera mee! De Rielerkolk is helder en ondiep waardoor er veel licht op je onderwerpen valt. De bodem is volledig begroeid en her en der liggen bomen en hopen puin. Het invallende zonlicht zorgt voor prachtige lichtspelingen.

Waarschuwingen

De Rielerkolk heeft zeer slecht zicht in het voorjaar. Duik hier pas vanaf mei en juni. Blijf weg van de westkant, de plas is daar zeer ondiep. Er wordt in de Rielerkolk ook gehengeld