Zomeravondduik Bussloo Bruggetje

8 juli 2020 | 19:30 21:30

Woensdag 8 juli gaan we duiken op Bussloo bij het Bruggetje. Je kunt er op eigen gelegenheid heen. Het plan is om 19:30 om daar te verzamelen en uiterlijk 20:00 in het water te liggen. Het adres is Zandwal 1, 7383 RP, Voorst.

Bussloo Bruggetje is een goed alternatief voor het bekende Bussloo, Sterrenwacht. Het is rustiger en daardoor is het zicht vaak beter. Het is een compleet andere duik. Hier geen objecten maar een weelderige plantengroei en voldoende vissen om te spotten. Het is een dicht begroeide duikplaats waar je heerlijk kunt scharrelen. Je duikt in een mooi begroeide omgeving vol kleine visjes en roofvissen. Maar let op, de oriëntatie kan door al dat groen best een uitdaging zijn. Houd je kompas dus goed in de gaten.

Bijzonderheden

Je gaat bij Bussloo Bruggetje te water via een trapje. Let wel op, de trap is wat aan de smalle kant. De bodem loopt geleidelijk af. Aan de kant kun je gewoon staan, waarna je afdaalt tot 4 meter, eindigend op maximaal 10 meter in oostelijke richting onder de brug. Als je eenmaal onderwater bent, kun je alle kanten op. Onder de brug door of juist de andere kant op, het is wel het mooiste om de waterplanten te volgen.

Waarschuwingen

In de zomer springen mensen van de brug af, blijf niet te lang onder de brug hangen. Bussloo kan druk zijn in de zomer. Hoewel momenteel volgens mij de brug is afgezet zodat eraf springen geen mogelijkheid meer is.