2e HWZAD 2024 – Lithse Ham

10 juli 2024 | 19:30 – 22:30
Lithse ham, Lith

AC-actiehouderArno Kroese
Organisator duikstekJoren Valk

Lithse Ham is een zoetwaterplas met een grote biodiversiteit. Doordat de stek in open verbinding staat met de Maas, kom je hier van alles tegen. Duik bij Lithse Ham rond de schemering om zoveel mogelijk leven te spotten. Je ziet snoek, snoekbaars, pos, brasem en zeelt. Maar ook wolhandkrabben, zoetwatergarnalen, modderkruipers en platvissen kom je tegen. Bij de plas is het clubhuis van Duikteam Lithse Ham gevestigd, met een vulstation. De toegang tot het water is vrij, maar het clubhuis is omgeven door een hek. Let op de openingstijden als je van de steiger en het vulstation gebruik wil maken.

Bijzonderheden

Je kunt bij Lithse Ham via de steiger van Duikteam Lith het water in of via Lithse ham Beach. Voor het gebruik van de steiger moet je toegang hebben tot het terrein van Duikteam Lith. Loop vanaf de parkeerplaats naar het strand van Lithse Ham Beach en ga daar te water, als het clubhuis gesloten is. Onderwater valt genoeg te zien. Recht voor het clubhuis liggen de meeste onderwaterobjecten, waaronder wrakjes en buizen. Links naast de steiger, kom je tussen de 3 en 6 meter ook meerdere kleibulten tegen en meer in noordwestelijke richting ligt een stadsbus.

Joren heeft contact met Duikteam Lith om toegang te krijgen tot het terrein. Misschien wordt hierdoor eenmalig de duik naar de donderdagavond verplaatst.

Waarschuwingen

Bij de instap van Lithse Ham kun je niet springen, het is niet diep genoeg! Pas op voor pleziervaart (max. vaarsnelheid 5 km. per uur). Pas op voor vistuig.

KlikΒ hier om je via Google Maps te laten navigeren πŸ™‚

De activiteitencommissie

Arno, Ebel, Jeroen & Marc

Categories: Agenda