4e HWZAD Gat van Cortenoever (organisatie: Arno Kroese)

27 juli 2022 | 19:30 22:00
Gat van Cortenoever, Brummen

Adres: Dwarsweg 15 – 17, Brummen

Ruime parkeergelegenheid!

Het Gat van Cortenoever is een afgelegen duiklocatie tussen de landerijen. Het Gat van Cortenoever is redelijk helder en visrijk en er zijn in deze omgeving niet veel andere, interessante duikstekken te vinden. Hou je van karpers? Dan zit je goed. Vooral de graskapers, spiegelkarpers en schubkarpers overheersen. Je spot ze tussen de rietstengels, met hier en daar scholen met kleine visjes en een dikke snoek.

Bijzonderheden

Parkeer bij het Gat van Cortenoever aan de zuidoever. We gaan niet bij het kleine zandstrandje in de hoek in het water, maar iets verderop ongeveer in het middag van alle parkeerplekken. Aan twee kanten staat riet en bij deze instap zullen weinig vissers zitten. De bodem loopt langzaam af tot een diepte van ongeveer 8 meter. Veel dieper wordt het hier niet. Dat is geen bezwaar omdat er hier op diepte niet veel te zien is. Duikobjecten zijn er niet en ook wandjes kom je niet of nauwelijks tegen. Je duikt langs de rietoevers over een harde bodem die deels uit zandgrond en klei bestaat.

Waarschuwingen

In het Gat van Cortenoever wordt veel gevist. Pas op voor zoekgeraakt vistuig en overleg met de hengelaars voordat je te water gaat.

Categories: Agenda