Buitenlandreis Lanzarote 2024 (gesloten)

28 september 2024 | 03:00 5 oktober 2024 | 23:59
Lanzarote, Playa del Carmen, Spanje

Dit jaar willen we weer een duikreis naar het buitenland organiseren. Arno Kroese en Lucien Craft organiseren deze duikreis.

We hebben voor een groep van 12 personen een optie genomen op een vliegreis (vanaf Eindhoven) naar Lanzarote – Aparthotel BlueBay Bellevue Aquarius. Een eenvoudig maar wel net aparthotel met zwembad en half pension (ontbijt en diner inbegrepen). Dat ligt op loopafstand van zowel het duikcentrum Euro-Divers (Nederlandse eigenaars).

De vlucht en het aparthotel (incl. transfer) is een groepsreis als totaalpakket via D-Reizen.

Vluchtgegevens

HeenreisTerugreis
Za 28 september 2024Za 5 oktober 2024
06:55 Eindhoven (EIN)7:25 Lanzarote (ACE)
10:15 Lanzarote (ACE)22:30 Eindhoven (EIN)
Transavia Airlines Vluchtnr: HV6357Transavia Airlines Vluchtnr: HV6358

Bij de vlucht is standaard 10kg handbagage inbegrepen.

Verblijf

Aparthotel Bluebay Bellevue Aquarius ligt vlak bij de kust en beschikt over de juiste faciliteiten om jouw duikvakantie compleet te maken. Duik in het zwembad, strijk neer op het zonneterras of drink een drankje aan de bar. Het 3-sterrenhotel is voorzien van comfortabele appartementen met keukentje, zodat je ook zelf kunt koken. Of schuif aan in het restaurant. Daarnaast zijn er allerlei sportfaciliteiten (tegen betaling). 

Ervan uitgaande dat we met 12 personen gaan, verblijven we in 4 verschillende driepersoonsappartementen. Mogelijk dat dit nog gecombineerd wordt met tweepersoonsappartmenten.

Duiken

Lanzarote heeft hele mooie duiklocaties met verbazingwekkende drop-offs, rotsformaties en wrakken vol sponzen en koralen, omringd door scholenvissen. De Atlantische Oceaan biedt veel leven zoals: Engelhaai, Tandbaars, Barracuda, Zeepaardjes, Naaktslakken, Schildpadden, Roggen en nog veel meer. 

We hebben een duikpakket met 10 duiken geregeld bij duikcentrum Euro-Divers (Nederlandse eigenaars) voor een bedrag van € 388,-:

  • Twee duiken op ons huisrif
  • Dagtocht naar Playa Blanca met twee bootduiken, met of zonder duik in de beeldentuin Museo Atlantico, inclusief vervoer naar Playa Blanca.
  • Twee duiken bij Playa Chica, waaronder een duik bij de bekende Cathedral.
  • Twee bootduiken in de regio Puerto del Carmen, de wrakken en Punta Tinosa
  • Twee duiken bij Blach Beach, waaronder een duik bij de Blue Hole.

We kunnen ook een nachtduik maken, de extra kosten daarvoor zijn € 33,- maar we kunnen ook een duik maken op Black Beach of Playa Chica in de ochtend en de middagduik annuleren en in plaats daarvan een nachtduik maken.

Het bovenstaande schema staat in willekeurige volgorde en kan worden gewijzigd op basis van de beschikbaarheid van de boten en van onze voorkeuren.

Omdat we duiken in de Atlantische oceaan stellen we een aantal eisen om mee te kunnen duiken:

  • Deze duiken zijn vooral geschikt voor ervaren duikers (vanaf 2*). Mocht je 1* (open water) gebrevetteerd zijn, dan kan het zijn dat de duikgroep opgesplitst moet worden.
  • Je bent ‘fit to dive’. Het is aan te raden recentelijk nog gekeurd te zijn door een duikmedische arts.
  • Je hebt in de zes maanden voorafgaand aan de duikreis minimaal zes gelogde duiken gemaakt.
  • Je neemt een eigen SMB (boeitje) mee en kan deze ook gebruiken. Oefen desnoods nog een keer in het zwembad of bij een verenigingsduik.

Kosten

Pakketreis (vlucht, transfer, verblijf),
incl. boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR bijdrage*
620
Ruimbagage (25kg, heen en terug)120
Duikpakket388
Totaal1.128
* De kosten van de pakketreis zijn een goede indicatie. Mogelijk dat de kosten iets afwijken, omdat de prijzen van de vlucht per dag kunnen wisselen. De prijs is definitief zodra we de boeking hebben gedaan.

We gaan ervan uit dat de meeste duikers hun eigen uitrusting (m.u.v. persluchtfles en lood) mee willen nemen. Het duikcentrum verhuurt ook duikmaterialen. De kosten hiervan komen voor eigen rekening.

De kosten voor de duiken moeten ter plaatse betaald worden bij het duikcentrum.

Het is sterk aan te raden om een reis- en annuleringsverzekering te hebben. Mocht je een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebben, controleer dan of deze duikreis binnen de voorwaarden van de dekking vallen. Mocht je geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebben, sluit deze of specifiek voor deze reis dan af. Dit kan eventueel als aanvulling op de reservering bij D-Reizen. Vermeld dit dan bij je aanmelding via de website (als opmerking).

Aanmelden kan niet meer

De boeking is al geplaatst en het is niet mogelijk extra personen bij te boeken.

Mocht je toch nog mee willen, dan is het altijd mogelijk zelf nog de pakketreis te boeken via een eigen boeking bij D-Reizen.

Categories: Agenda