La Gombe, Esneux, België

25 juni 2023 | 10:00 16:00
La Gombe, Esneux, België

In september 2019 zijn we met Sub 70 in een oude steengroeve “La Gombe” in België wezen duiken. Dat was een groot succes. Daarom hebben we gepland om hier op zondag 25 juni 2023 opnieuw te gaan duiken.

La Gombe is een van de mooiste duikplaatsen in België. Het is een oude steengroeve met imposante rotswanden, die steil uit het water omhoogsteken. Het zicht is goed, er is veel vis uitgezet en er liggen tal van objecten op de bodem, waaronder een straaljager en een tank. Volg de gidslijn om ook de buizen, de grotjes, de spiegel en de duikersklok te vinden.

Je gaat bij La Gombe te water via een steile trap die naar een drijvend ponton leidt. Bij de instapplaats wemelt het van de vis, waaronder tamme karpers en grote steuren. Je mag de vissen niet voeren.

Informatie over het duiken

We verzamelen ter plekke om 10:00. Het is mogelijk om 2 duiken te maken. De ochtendduik (tussen 11:00 en 11:30) is voorbehouden aan verenigingen die gereserveerd hebben, zoals wij gedaan hebben. In de middag kunnen meer duikers het water in. ’s Middags (vanaf 13:30) is het dan ook een stuk drukker en gaan groepen in tijdvakken het water in.

Voorzieningen en regels

Er is een mogelijkheid om de duikfles te vullen (200 bar, perslucht). Het is niet toegestaan zelf meegebrachte eten en drinken te nuttigen. Je kan gebruik maken van de eetgelegenheid (friet en ballen) bij de duikstek.Deze duikstek wordt beheerd door de lokale duikvereniging Centre Liégeois d’Activités Subaquatiques (C.L.A.S.). Om het voor iedereen veilig te houden hanteert deze vereniging diverse regels. Zorg dat je deze vooraf doorgenomen hebt.

Aanmelden

Aanmelden kan door in te loggen op de site van Sub 70. Navigeer dan naar ‘Activiteiten’ en selecteer dan ‘Aanmelden activiteiten’. Na aanmelding ontvang je meteen via de email een factuur. Deze kan eventueel in de spam-box terechtkomen, dus check die als je geen factuur ontvangt. De aanmelding is pas definitief als de factuur is betaald.

Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 20 personen (i.v.m. de ochtendduik). We gaan ervan uit dat iedere aanmelder 2 duiken maakt, waarvoor de kosten EUR 12 bedragen. Mocht je je hebben aangemeld (en betaald) en kan onverhoopt toch niet, zorg dan zelf voor een vervanger. Terugbetaling is niet mogelijk.

Adres

Het adres van de duikstek:
C.L.A.S. ASBL (Centre Liégeois d’Activités Subaquatiques)
Chera de la Gombe 2a
4130 Esneux (België)

Voorovernachting (vol: geen plek meer)

Mocht je het prettig vinden om de nacht voorafgaand aan de duik (van zaterdag op zondag) dichtbij de duiklocatie te overnachten. Dan hebben we de mogelijkheid te overnachten bij de B&B waar we vorige keer (in 2019) ook overnacht hebben. Een eenvoudige maar gezellige plek om te overnachten. Er is plek voor maximaal 11 personen. De kosten hiervoor bedragen EUR 30 per persoon (gedeelde slaapkamers). Aanmelden (voor als er iemand afmeldt) kan door te mailen aan Lucien Craft.

Categories: Agenda