Duiken in een 1,5 meter samenleving

Beste leden, 

We hebben onze minister-president horen vertellen dat de maatregelen voorlopig nog van kracht blijven. Dit betekend dat we nog niet bij elkaar mogen komen en het zwembad nog gesloten blijft. 

Als bestuur kunnen we op dit moment geen activiteiten organiseren, maar we kunnen wel onze leden weer aansporen om te gaan duiken. Wat bedoelen we hiermee: 

Elke week zullen wij een online check de stek van een leuke duikplas naar jullie toe sturen. Hiermee zouden jullie alle informatie voor handen hebben om een duik in deze plas te gaan maken. 

Dit kan alleen niet in grote groepen, maar een duik maken met een buddy kan natuurlijk wel. Dus zoek een buddy en spreek hiermee samen af wanneer en waar jullie gaan duiken. Houdt hierbij het maximale aantal van 3 personen in acht. 

Deze duiken zullen geen clubduiken zijn en iedereen is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Bij deze duiken zal dus ook het zuurstofkoffer niet aanwezig zijn. 

Aangekomen op de duikstek hebben wij nog een aantal tips:

1. Houdt afstand tussen de auto’s. 

2. Houdt bij de buddycheck voldoende afstand en laat de duiker zelf zijn apparatuur testen en het aan je tonen. 

3. in en onder water duik je zoals gewoonlijk; de 1,5 meter afstand GELDT HIER NIET.

4. Blijf ruim binnen de grenzen van je brevet, je kunnen en je ervaring. De kanjers in de gezondheidszorg hebben hun handen al vol, ze willen geen andere patiënten erbij hebben.

5. Blijf na de duik niet hangen, maar drink thuis een bakje koffie. 

Op deze manier zijn wij als bestuur van mening dat het toch mogelijk is om te duiken zonder onnodige risico’s te nemen. Het staat iedereen natuurlijk vrij om te gaan duiken of hier voorlopig nog vanaf te zien. 

De opleidingsduiken zullen vanaf komend weekend ook weer in aangepaste vorm hervat. Hierbij wordt slechts in maximaal 3 -tallen gedoken en zullen geen andere duikers uitgenodigd worden om er zo zorg voor te dragen dat hier ook geen grote groepen bij elkaar komen. 

Groeten het bestuur

Met vriendelijke groeten,

Patricia Stringer

Secretaris

Categories: Geen categorie