Motorrit 10-10-2021

Vier gekken op de veerboot… als dat maar goed gaat !

Vandaag, 10 oktober was het dan eindelijk zover !


We zouden eigenlijk vorige week al een motorrit gaan doen met een aantal leden van de vereniging en eventuele aanhang, maar door het slechte weer vorige week is het verschoven.

Vanmorgen was het wel een hele kleine wereld met die dichte mist, maar we bleven positief, en we hebben toch verzameld om 9:30 uur bij de Shell aan de Lange Amerikaweg alwaar we allemaal even de tank van de motor konden vol gooien voor we zouden gaan rijden.

Jeroen had een route uit gestippeld, en we zouden met z’n allen maar trouw volgen, want geen van ons heeft navigatie op de brommer !

Eenmaal allemaal de motor vol getankt met brandstof, kwamen we erachter dat de nieuwste brommer, die van Nathalie niet meer wilde starten. Die zal wel hebben gedacht :” ja, eerst laat je me 3 weken stil staan en krijg ik geen aandacht, en nu flikker je mijn tank vol, met andere woorden, je moet nu aan het werk..

Nu bleek dat de accu niet zo heel goed meer was, dus hebben we Natje maar even aan gedrukt hahaha

Nadat we wisten dat haar motor zo ook aan het lopen te krijgen was, een lekkere kop koffie bij de Starbucks gehaald. we waren er nu toch…

Na de koffie de motor van Nathalie weer aan geslingerd en onze eigen “oude” fietsen ook weer gestart om te beginnen aan de route.

De route ging vanaf de Lange Amerikaweg richting Beekbergen, Loenen Hoenderloo, Deelen, dwars door een stuk van Arnhem heen en zo richting Doesburg, Gaanderen en Zetten.

Vanaf daar hebben we toch een stukje Duitsland gepakt en uiteindelijk in S-Heerenberg een mooi plekje gevonden de fietsen neer te zetten en daar leek het ons fijn om wat te gaan eten..


Hmmmmm een ijssalon… dat is niet voldoende..

Dus Jeroen heeft even gevraagd en nog geen 40 meter verder was een leuk restaurantje genaamd ” De Snor” alwaar we hebben genoten van een heerlijke kop koffie met een tosti.

Na het hapje eten en drinken zijn we door gereden. We hebben onze route vervolgt door de binnenwegen van Zeddam, Didam, en via Doesburg, Dieren, Voorst weer terug.

Daar kwam Remko op het goede idee om nog even een ijsje te doen bij restaurant de Kar en daar ook onze mooie dag af te gaan sluiten.Tenslotte hebben we al ruim 141 kilometer gereden, en daar Remko nog niet wist hoeveel kilomter hij op een tank kon rijden, hebben we toch maar besloten terug te rijden.

Al met al kan ik terug kijken op een geslaagde dag met een mooie route.

Hopelijk in het komende seizoen meer motorrijders onder ons die mee willen om een nog wat grotere groep te krijgen 🙂

Categories: Geen categorie