Bestuursflits oktober 2021

Sub’ers,

Het ging even goed met de Corona ontwikkelingen en daardoor hebben we de afgelopen periode ook weer leuke duikactiviteiten kunnen organiseren. Ook in het zwembad is het weer gezellig als vanouds en de opleidingen zijn ook weer gestart. Helaas nemen de aantallen Corona besmettingen weer toe waardoor we hebben moeten besluiten de feestavond van 5 november voorlopig niet door te laten gaan. Laten we hopen dat het Corona tij snel weer zal keren en we alsnog een gezellige feestavond kunnen hebben en ook door kunnen blijven gaan met onze leuke activiteiten.

Naar aanleiding van de bestuursvergadering op 29 oktober 2021 willen we jullie informeren over de volgende onderwerpen die we besproken hebben en ook over wat verder in deze maand nog heeft plaatsgevonden.

Tertius weekend

In het weekend van 22 tot 24 oktober hebben met een groepje Sub’ers een zeer geslaagd duiktripje gehad. Na eerst in de plaatselijke snackbar een vetlaagje voor het weekend gelegd te hebben zijn we vrijdagavond aan boord van het 27 meter lange schip gegaan. Na een gezellige vrijdagavond met een goede sfeer in de groep en een goede eerste nacht was het op zaterdagochtend heerlijk weer geworden. Na een korte vaart hebben we de eerste duik gemaakt bij de hangcultuur, wat gelijk een succes was. Verschillende duikers hadden het geluk een jonge snotolf tegen te komen en ook nog mooi te kunnen fotograferen. In totaal zijn er vijf duiken gemaakt, waaronder een nachtduik en twee stromingsduiken.

Ook de verzorging door Ruud en Ellen (eigenaren van de Tertius) aan boord was fantastisch. We hebben onder andere kunnen genieten van de beroemde uitsmijters. Kortom, eentje om jaarlijks op de agenda te gaan zetten.

Feestavond

Zoals aangegeven hebben we door de recente Corona ontwikkelingen moeten besluiten de feestavond van 5 november voorlopig niet door te laten gaan. Het doel is altijd geweest om de feestavond voor alle leden mogelijk te maken. Dit moet dan ook op een veilige manier kunnen. Met veel leden in een binnenruimte bij een oplopend aantal Corona besmettingen vinden wij niet verstandig.

We hadden hele leuke ideeën voor een gezellige avond en de voorbereidingen hiervoor waren in een zeer vergevorderd stadium. Deze ideeën blijven zeker staan en hopelijk kunnen we in de loop van 2022 alsnog de feestavond organiseren.

Ledenwerving

De afgelopen periode hebben we weer enkele nieuwe leden mogen verwelkomen. Dat is heel fijn! Het doel blijft om het aantal leden verder te laten groeien met leden die graag mee doen aan de leuke duikactiviteiten en zich door middel van opleidingen verder willen bekwamen in onze mooie duiksport. Uiteraard is iedereen welkom bij Sub ’70 die wil zwemmen, snorkelen of duiken. Maar wat meer leden in de leeftijd van 20 tot 40 jaar zou het ledenbestand wat evenwichtiger maken.

We hebben bedacht om een nieuwe set van stickers te laten bedrukken en deze onder de leden uit te delen. Laat dan vooral een Sub ’70 sticker achter op een plek waar je verwacht dat toekomstige leden die kunnen zien! Zodra de stickers binnen zijn, zullen we die verspreiden.

Dat is pas een begin. We willen jullie vragen om mee te denken over ideeën om toekomstige leden te interesseren voor Sub ’70. Heb je een leuk idee dat niet te veel hoeft te kosten en/of goed gericht is op onze doelgroep, laat het ons weten.

Hemelvaartweekend 2022

De voorbereidingen voor het Hemelvaartweekend 2022 zijn al in volle gang. Henk ten Cate is in gesprek met Camping Boot om daar een voorreservering te doen voor kampeerplekken en appartementen. We hopen dat dit gaat lukken, omdat we dan met z’n allen op dezelfde locatie kunnen verblijven. Als dit gelukt is en we kunnen een goede inschatting maken van de kosten, verstrekken we meer informatie en zullen we een formulier op de website plaatsen om je aan te kunnen melden.

Veel duikplezier en tot aan de waterkant!

Patrick Brands – Voorzitter

Lucien Craft – Penningmeester

Arno Kroese – Secretaris

Categories: Geen categorie