Bestuursflits november 2021

Sub’ers,

De afgelopen maand was voor de vereniging een moeilijke maand. Door de Corona ontwikkelingen en steeds strenger wordende maatregelen hebben we helaas de feestavond en de snertduik moeten annuleren. Met de laatste maatregelen moeten we helaas ook constateren dat we op woensdagavond geen gebruik meer kunnen maken van het zwembad, omdat deze tot maximaal 17:00 open mag zijn. Dat neemt niet weg dat we met volle moed naar het nieuwe jaar aan het kijken zijn en weer van alles willen gaan organiseren.

Naar aanleiding van de bestuursvergadering op 24 november 2021 willen we jullie informeren over de volgende onderwerpen die we besproken hebben.

Zwembad

Zoals jullie waarschijnlijk meegekregen hebben is tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag bekend gemaakt dat o.a. zwembaden vanaf 17:00 moeten sluiten. Tot nadere berichtgeving kan daardoor het zwemmen op woensdagavond niet door gaan. We hebben met De Sprenkelaar afgesproken dat we tot de volgende persconferentie op zaterdagmiddag (16:00 – 17:00) gebruik kunnen maken van het zwembad.


Vóór de Kerst willen we graag nog familiezwemmen organiseren. Als we weer op woensdagavond terecht kunnen is dat op 22 december. Als we nog op zaterdagmiddagen terecht kunnen dan zal dit op 18 december zijn.

Op woensdag 29 december hebben we in ieder geval geen zwemavond. Het spreekt voor zich dat we op de alternatieve zaterdagen 25 december en 1 januari niet kunnen zwemmen.

We hopen op 5 januari gewoon weer op woensdagavond te kunnen zwemmen met persluchttraining. Dat is afhankelijk van wijzigingen in de Corona maatregelen. Nadere informatie volgt dan.

In het nieuwe jaar willen we de invulling zwembadavonden meer structuur geven. Daarbij denken we aan de volgende indeling:

  • 1e woensdagavond van de maand: persluchttraining (hoeft niet per se door een instructeur gegeven te worden)
  • 2e woensdagavond van de maand: vrije zwemavond
  • 3e woensdagavond van de maand: snorkeltraining
  • Overige woensdagavond(en) van de maand: vrije invulling, zoals conditietraining, onderwatervoetbal, vrije zwemavond of welk leuk idee dat er maar is.

Elk lid is vrij om een leuke activiteit in het zwembad te organiseren op woensdagavond. Als je een leuk idee hebt, meld je aan!

Activiteiten

Zoals eerder vermeld hebben Henk Bronkhorst en Eric Schutte zich afgemeld voor de activiteitencommissie. Dat vinden we heel jammer, maar hebben hen uiteraard wel bedankt voor hun inspanningen. Hierdoor kunnen we wel weer een versterking van de activiteitencommissie gebruiken. Lijkt het je leuk om de activiteitencommissie te versterken en af en toe een duikje of andere activiteiten te organiseren, laat het ons weten!

Het nieuwe jaar komt ook al weer snel dichterbij. Dat betekent ook dat we gestart zijn met de organisatie van de nieuwjaarsduik en nieuwjaarsreceptie. Blokkeer zaterdag 8 januari alvast in je agenda voor een verfrissende duik en de nieuwjaarsreceptie. We hopen uiteraard dat het door kan gaan. We houden jullie op de hoogte!

Ledenwerving

In de vorige Bestuursflits hebben we ook al gemeld dat we de vereniging graag verder laten groeien met leden die graag mee doen aan de leuke duikactiviteiten en zich door middel van opleidingen verder willen bekwamen in onze mooie duiksport. Uiteraard is iedereen welkom bij Sub ’70 die wil zwemmen, snorkelen of duiken. Maar wat meer leden in de leeftijd van 20 tot 40 jaar zou het ledenbestand wat evenwichtiger maken.

Tot het einde van november was de mogelijkheid om het lidmaatschap te beëindigen per eind december. Helaas hebben we een aantal afzeggingen ontvangen. We hopen dat zij plezier in het duiken blijven houden en er wellicht later weer ruimte voor zien om weer lid te worden van Sub ’70.

Voor nu des te meer reden om aan ledenwerving te doen. We hebben een nieuwe set van stickers laten bedrukken. We proberen deze binnenkort te verspreiden binnen de vereniging. Laat dan vooral een Sub ’70 sticker achter op een plek waar je verwacht dat toekomstige leden die kunnen zien! Zodra de stickers binnen zijn, zullen we die verspreiden.

Dat is pas een begin. We willen jullie vragen om mee te denken over ideeën om toekomstige leden te interesseren voor Sub ’70. Heb je een leuk idee dat niet te veel hoeft te kosten en/of goed gericht is op onze doelgroep, laat het ons weten.

Veel duikplezier en tot aan de waterkant!

Patrick Brands – Voorzitter

Lucien Craft – Penningmeester

Arno Kroese – Secretaris

Categories: Geen categorie