Vacature bestuurslid/penningmeester

Beste leden,

na drie jaren als penningmeester van Sub ’70, heb ik besloten om mij niet voor een volgende termijn herkiesbaar te stellen.

Het is mij nl erg zwaar gevallen om allerlei uiteenlopende meningen aangeboden te krijgen en me daarbij niet aangesproken te voelen. Kortom, ik slaap er slecht van terwijl ik voor de vereniging het beste voor heb. Dat wringt en ‘kruip onder mijn huid’ waardoor ik niet voldoende afstand kan nemen. In het verleden heb ik diverse leden na afloop van hun bestuursfunctie met de club zien breken. Dat wil ik voorkomen, omdat ik met veel plezier duik en deel wil blijven uitmaken van deze duikvereniging met al haar leden, haar gemakken én haar ongemakken.

Daarom heb ik met pijn in mijn hart besloten om mij niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor het bestuur.

Naast het penningmeesterschap ben ik de afgelopen jaren ook doende geweest om de financiële afhandelingen en administratie daarvan te vereenvoudigen met diverse uitbreidingen van ons online ledenadministratiesysteem. We zijn vorig jaar overgestapt op incasso van de contributie en daarmee is een grote vereenvoudiging gerealiseerd. De klus is nog niet afgerond en dat zou ik wel willen doen. Ik stel mij dus wel beschikbaar om namens een opvolgende penningmeester de handelingen uit te blijven voeren voor zowel de bankzaken als de administratie daarvan.
Dat maakt het ook makkelijker voor mijn opvolger om als bestuurslid aan te treden, zonder de vereiste financieel/technische handeling te hoeven verrichten.
Vanzelfsprekend zal de administrateur geen besluiten nemen of beleid opstellen. De administrateur voert het vastgestelde beleid uit en geeft waar nodig financiële inbreng aan het bestuur om haar beleid mee op te stellen. Dat wordt vastgelegd in een mandaat.

En is het aan de nieuw gekozen penningmeester om te bepalen of hij/zij wel of niet van een administrateur gebruik wilt maken.

Bijgevoegd is de opgestelde functiebeschrijving voor de vacature.

Met vriendelijke groet,

Lucien Craft.

Categories: Geen categorie