Bestuursflits juni 2023

Sub’ers,

De zomervakanties staan voor de deur en er wordt (mede door het mooie weer) volop gedoken door clubleden.

Naar aanleiding van de bestuursvergadering op 29 juni 2023 willen we jullie informeren over de volgende onderwerpen die we besproken hebben.

Voorstel aanpassing Reglement Persluchtvoorziening

Nog steeds gebeuren er ernstige ongevallen of bij ongevallen met persluchtcilinders, in onze sport veelal duikflessen genoemd. Mede door het onlangs dodelijke voorval hebben Remko Neihof, Harry Weimer en Cees Bijl het Reglement Persluchtvoorziening (vulprotocol) eens onder de loep genomen met als reden:

  • De veiligheid van iedereen bij het vullen en duiken,
  • De veiligheid van de vullers,
  • Eenvoud van controleren door de vullers.

Zij hebben het volgende voorstel ontwikkeld:

Om overeenkomstig ons “Reglement Persluchtvoorziening” gebruik te kunnen maken van onze gratis luchtvoorziening dienen de flessen van de leden voorzien te zijn van een “Sub’70 Jaarsticker”.

Om dit mogelijk te maken is een voorstel voor aanpassing van het Reglement Persluchtvoorziening ingediend.

Vanuit het bestuur vinden we dit een goed idee en hebben we het voorstel goedgekeurd. Bedankt Remko, Harry en Cees voor dit voorstel en de uitgewerkte werkwijze! Meer informatie zal nog volgen. Dan zal ook het nieuwe Reglement Persluchtvoorziening te raadplegen zijn op de website van Sub’70.

Rondje Bussloo / HWZAD

Op de woensdagavonden van juni hebben we het Rondje Bussloo gedaan, waarbij we gedoken hebben bij de Sterrenwacht, het Bruggetje, de Botenhelling en het Kinderstrand. We hebben het enorm getroffen met de mooie weersomstandigheden en leuke duiken gemaakt.

In juli en augustus worden onder coördinatie van de AC de Harry Weimer Zomaar Avond Duiken (HWZAD) georganiseerd. Deze door leden zelf georganiseerde duiken kunnen op bekende plekken zijn, maar kunnen ook op stekken zijn waar we niet eerder (of weinig) gedoken hebben. Het is erg leuk om zelf ook een duik te organiseren en kost eigenlijk niet veel tijd. En het mooie is, dat de je de andere leden kan interesseren voor de plek die jij leuk vindt! Heb je een leuke duikstek voor de HWZAD, meld je bij de AC.

Ontwikkelen nieuwe poster

Sub’70 beschikt over een poster om mensen te interesseren voor duiken en om lid te worden van de vereniging. Deze poster is inmiddels wat gedateerd en kan een opfrisser gebruiken. We hopen dat er leden zijn die het leuk vinden om hieraan mee te werken. Stuur een berichtje aan om je hiervoor aan te melden.

La Gombe

Steur_La_Gombe

Na de aanmelding bij de lokale duikorganisatie moesten we lang wachten om te mogen duiken bij La Gombe (Esneux, België). Op zondag 25 juni 2023 was het zover. La Gombe is een oude steengroeve die is ingericht als duikplas met diverse objecten, zoals een tank, vliegtuig, bootjes, auto’s, buizen, etc. Het weer was super, het zicht onder water was goed en we hadden een gezellige groep met 16 duikers. Naast de diverse objecten onder water, zitten er in La Gombe ook veel grote vissen zoals steur en karper die niet schuw maar juist erg veel interesse hebben in de duikers. Ze waarom daarom goed van dichtbij te bewonderen. Kortom, weer een erg leuke en gezellige duik!

Verder wensen wij iedereen een fijne zomervakantie! En zien we iedereen graag bij de HWZAD.

Patrick Brands – Voorzitter

Henk ten Cate – Penningmeester

Arno Kroese – Secretaris

Categories: Geen categorie