Put van Ekeren, Antwerpen / Nionplas, Raamsdonkveer

8 september 2024 | 10:00 – 16:00

Put van Ekeren, Antwerpen (België)

Op 8 september organiseren we een leuke duikdag vlakbij Antwerpen bij de Put van Ekeren. Als het een leuke duikstek is kunnen we er nog een 2e duik maken. Maar we kunnen ook besluiten op de terugweg richting Apeldoorn nog een duik te maken in de Nionplas bij Raamsdonkveer.

Put van Ekeren (Antwerpen) / Nionplas (Raamsdonkveer)

De Put van Ekeren is een mooie natuurplas in Antwerpen waar je heerlijk kunt duiken. Duiken is hier genieten van de natuur, zowel boven- als onder water. Kenmerkend zijn de grote visstand, de prachtige lichtinvallen, het beeld genaamd Buddy (niet schrikken…) en de fossiele schelpen die je hier kunt vinden. Je dient een dagvergunning (EUR 3,-) te hebben om hier te mogen duiken. Na aanmelding regelen we deze dagvergunning voor je.

Bijzonderheden

Ga bij de Put van Ekeren te water van de steiger en ga op zoek naar de mooiste plekjes. Je zult versteld staan van de helderheid van het water en de biodiversiteit. In de kleiwanden van de Put van Ekeren kun je tussen de 6 en 9 meter fossiele zeeschelpen vinden.

Waarschuwing

De thermocline (rond 10 meter) is hier berucht. Er is een vulstation aanwezig, maar deze kan alleen met een vergunning (geen dagvergunning) gebruikt worden!

Informatie over het duiken

We verzamelen ter plekke om 10:00. We gaan dan rond 11:00 te water. Als het bevalt, dan kunnen we in de middag nog een tweede duik doen in de Put van Ekeren. We kunnen ook besluiten om het bij één duik te laten en op de terugweg langs de Nionplas (Raamsdonkveer) te rijden en daar nog een duik te doen.

Er is ter plekke voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden (uiterlijk 31 augustus 2024)

Aanmelden kan tot en met 31 augustus 2024 door in te loggen op de site van Sub 70. Navigeer dan naar ‘Activiteiten’ en selecteer dan ‘Aanmelden activiteiten’. Na aanmelding ontvang je meteen via de email een factuur voor de kosten van de dagvergunning. Deze kan eventueel in de spam-box terechtkomen, dus check die als je geen factuur ontvangt. De aanmelding is pas definitief als de factuur is betaald.

Mocht je je hebben aangemeld (en betaald) en kan onverhoopt toch niet, zorg dan zelf voor een vervanger. Terugbetaling is niet mogelijk.

Adres

Het adres van de duikstek:
Ekersedijk

2030 Antwerpen(België)

De Activiteitencommissie

Categories: Geen categorie