Het zit erop.

No Comments

In januari ben ik begonnen aan de instructeursopleiding. Een opleiding die ik graag wilde volgen om zo de vereniging te kunnen helpen met het geven van opleidingen, want instructeurs heb je nooit genoeg. Mijn opleiding begon met het geven van theorielessen en zwembadlessen. En jullie mogen het weten, ik heb best een aantal keren met knikkende knieën aan de rand van het zwembad gestaan.

Want jeetje wat moet je aan veel dingen denken.
Gelukkig ging dit steeds beter en kon ik met al mijn vragen terecht bij Marije. Na het afronden van de 1* opleiding was er geen tijd om even bij te komen, want de 2* opleiding ging direct daarna van start. Hiervoor moesten we buitenwaterlessen verzorgen en een specialty geven.

Bij de buitenwaterlessen stond het regelen van alle randvoorwaarden en het aansturen van het kader centraal. Dit was nog wel eens een uitdaging met 3* die op vakantie waren of niet konden en instructeurs die agenda’s hadden die niet op elkaar paste, maar we hebben het allemaal gered. Mijn specialisatie was onderwaterorientatie en samen met Bas, Jan, Arno, Kim en Martijn hebben we hier een hele dag mee zitten stoeien. Bij mijn examen hebben Arno en Bas hun onderwaterorientatie afgelegd als cursist en heeft Martijn geholpen als OC. Hierbij hebben we gedoken op natuurlijk kenmerken en een parcours op kompas gezwommen.
Met als afsluiting: 2 geslaagde cursisten en 1 geslaagde instructeur. Als aller laatste moest ik nog een activiteit organiseren en dit wilde ik graag combineren met een doel.

Dus tijdens mijn activiteit heb ik een aantal leden kennis laten maken met Lucky fin, duiken met mensen met een beperking. Ik vind het heel mooi om te zien hoe iedereen hier voor zichzelf iets uit geleerd heeft. Het was vooral een hele gezellige avond.

Ik wil alle cursisten bedanken voor hun feedback, hulp en hun inzet. Zonder jullie was het me niet gelukt om mijn opleiding af te ronden. Marije bedankt voor al je hulp, adviezen en koppen thee. Voor alle andere leden, sorry dat ik jullie afgelopen jaar niet heel erg veel gesproken heb, maar de komende maanden hoop ik jullie ook weer uitgebreid te spreken aan de rand van het zwembad.

Patricia, 2* instructeur.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie