Nieuw ivm WBTR

WBTR? Ja, dat is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen en houdt in dat verenigingen nu ook moeten voldoen aan veilig en verantwoord omgaan met verantwoordelijkheden. Daarmee wordt voorkomen dat er bestuurlijke misstanden kunnen ontstaan binnen de vereniging.

Zo zullen onze statuten aangepast gaan worden bij de volgende Ledenvergadering. Ondertussen worden wel alvast enkele zaken ingevoerd om goed voorbereid te zijn op deze nieuwe regels.

Ook is bij de bank technisch ingesteld dat een tweede bestuurder bankoverschrijvingen mede moet autoriseren als deze meer dan €400,= bedragen en wordt elk kwartaal alle rekeningafschriften door alle bestuurders bekeken. Dat zijn aanvullingen op onze huidige werkwijze, en straks met de WBTR ingevoerd een verplichting wordt voor toekomstige bestuurder van onze vereniging.

Ook is er een ‘Register mogelijk tegenstrijdige belangen’ bijgehouden.

Daarin is voor alle leden helder wanneer een bestuurder ook zakelijke verbindingen heeft met de vereniging. Dat register staat inmiddels op onze site onder Voor leden / Secretarieel. Dat zit er nu zo uit:

Register mogelijk tegenstrijdige belangen

Leden van het bestuur kunnen in een situatie terecht komen waarin zakelijke belangen hebben die mogelijk strijdig zijn met de belangen van de vereniging. In dat geval zal het betreffende bestuurslid géén deel uitmaken van de besluitvorming over dat onderwerp. In onderstaand register worden de mogelijk tegenstrijdige belangen van de huidige bestuursleden vermeld:

Naam bestuurderBelangToelichting
LucienHosting Sub’70 via Centel.nlDe webserver van de site Sub70.nl, de ledenadministratie online en de emailfaciliteiten verlopen via een server die door Centel geleverd wordt. Centel is het (eenmans)bedrijf van Lucien en de serverhuur verloopt daarmee via een volumecontract met hostingpartij One.com. Sub70 betaald per jaar € 15,= voor domeinregistratie en hosting aan Centel.
De registratie van jet domein staat altijd op naam van de vereniging zelf.

Categories: Geen categorie