Bestuursflits – september 2022

Zomerduiken

Wat was het een heerlijke zomer met veel zon en warmte. Daardoor hebben we de kans gehad heerlijke duiken te maken in Nederland. Het was bijna ongekend dat de watertemperatuur zelfs boven de 20 graden steeg. Al in juni waren we begonnen met het Rondje Bussloo om vervolgens in juli en augustus meerdere duiken op de woensdagavond, georganiseerd door verschillende leden, te doen.

Duik bij het Gat van Cortenoever (Brummen)

Het was jammer dat de afsluitende (traditionele) BBQ-duik niet door kon gaan vanwege het lage animo.

De AC heeft in ieder geval toegezegd om te kijken of er nog een nieuwe mogelijkheid is.

Dit neemt niet weg dat we kunnen terugkijken of een zeer geslaagd zomerseizoen met leuke en interessante duiken!

Overige activiteiten

Schoonmaakactie in het Apeldoorns Kanaal

Op zaterdag 17 september hebben we deelgenomen aan de World Cleanup Day door met een aantal duikers onze bijdrage te leveren het Apeldoorns Kanaal schoon te maken. We hadden ook aardig wat bekijks langs de kant. We hebben ook zeer positieve reacties ontvangen van de gemeente (Zero Waste Apeldoorn) met de vraag of we komend jaar ook weer onze bijdrage willen leveren, zowel bij de Landelijke Opschoondag (maart) als bij de World Cleanup Day (september). Door er dan nog vroeger bij te zijn kunnen we onze vereniging nog meer promoten.

Op 15 oktober is de feestavond bij Gon in Ugchels Belang.

Details volgen zo snel mogelijk, maar het gaat een gekostumeerd feest worden, en dan niet alleen een pet of hoed, maar zo echt mogelijk. Er zit ook een prijs aan vast voor degene die het meest echt lijkt, en een prijs voor de originaliteit!

Dus laat je fantasie de vrije loop, en graag zien wij jullie 15 oktober. Houd de verdere berichtgeving van de AC in de gaten.

Op 29 oktober organiseren Henk, Remko, Ralf en Marco weer een snertduik bij het Esse. Houd deze datum gereserveerd in je agenda!

Ook komt er weer een foto/film-avond aan. Zoals het er naar uit ziet zal dat op 9 december zijn. Reserveer ook deze avond alvast in je agenda!

Opleidingen

Het is al aangekondigd … er gaat weer een 2* opleiding van start als er genoeg animo voor is. Wie mee wil doen, kan zich melden bij Henk en Cate. Mocht je iemand kennen die al 1* is, of Open Water (PADI), kijk of je die kan interesseren om ook deel te nemen aan de 2* opleiding!

Lidmaatschap NNDF

Begin 2021 was het besluit genomen om een jaarlijks lidmaatschap aan te gaan bij de Noord Nederlandse Duikfederatie. Met dit lidmaatschap was het mogelijk in diverse plassen te kunnen duiken, onder andere Engelgaarde bij Ruinerwold. Als vereniging hebben we destijds 25 (genummerde) pasjes gekregen, waarvan verschillende (deels geregistreerd) bij jullie in bezit zijn.

Omdat we constateren dat er nauwelijks gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid om in de aangesloten plassen te duiken hebben we als bestuur besloten ons lidmaatschap op te zeggen. Tot het einde van het jaar kunnen we nog duiken in de NNDF-plassen. Daarna zullen we de pasjes in moeten leveren. Heb je een pas in je bezit en ben je niet van plan om deze nog te gebruiken vóór het einde van het jaar, lever dan je pasje alvast in. Dit kan bij Arno Kroese (bijvoorbeeld op woensdagavond in het zwembad) of door deze bij de rest van de pasjes in het vulhok te leggen. In het laatste geval doe dan even een berichtje aan Arno met het nummer van het ingeleverde pasje. We hopen alle pasjes te kunnen verzamelen, want voor ontbrekende pasjes moeten we €5 per pasje betalen!

Pasje NNDF

Categories: Geen categorie