Introductie nieuw lid – Haayo Terpstra

Hallo allemaal, ik ben gevraagd me als nieuw lid even voor te stellen. Bij deze.

Helemaal nieuw ben ik niet. Ik ben al bijna 62 en ook als lid ben ik niet helemaal nieuw voor de club. Ik heb namelijk in 1986 mijn 1-sters en in 1987 mijn 2-sters NOB brevet gehaald bij de club. Een zekere Derk Molenaar was toen instructeur en R.F. Kraai degene die de examens afnam.

In 1989 ben ik voor mijn werk verhuisd naar Brussel. Ben daar even lid geweest van Bevers Castors Diving. Heb toen nauwelijks gedoken.

In 1996 ben ik bij terugkomst in Nederland lid geworden van Aqua Holic in Amersfoort. Medio 2000 heb ik mijn duikspullen verkocht en ben ik mij samen met mijn gezin gaan toeleggen op andere sporten zoals zeilen en paardrijden. Zeilen ben ik altijd blijven doen en ben momenteel in het bezit van een Compromis 888 zeiljacht waarmee ik vooral het grotere water afschuim. Ook heb ik 9 jaar lang zeilles gegeven aan kinderen. Ben CWO 3 jeugdzeilinstructeur maar daar doe ik niets meer mee en ben dat ook niet meer van plan.

Ik ben weer bij Sub70 terecht gekomen omdat ik na alle omzwervingen weer terug ben gekomen in Apeldoorn en graag weer wat binding met de plaats wil opbouwen.

Ik woon samen met Marieke Pompen. Misschien wel bekend omdat zij tot voor kort lange tijd voorzitter is geweest van de Apeldoornse Boys. Samen hebben we 6 kinderen die allemaal zijn uitgevlogen en we hebben al de nodige kleinkinderen.

Ben mijn gehele werkzame leven werkzaam geweest in de robotica. Eerst als Mechanical Engineer en uiteindelijk als Business Developer. Ik werk nog aan wat uitdagingen (denk bijvoorbeeld aan het oogsten van appels) maar ben me zeer bewust van dat de toekomst aan de jeugd is. Ik kijk al uit naar mijn pensioen al duurt dat officieel nog wel wat jaartjes. Mijn droom is om straks met mijn boot de Europese kusten te gaan afschuimen en wat is er dan nog mooier dan ook af en toe een duikje te maken wanneer de boot in een mooie baai voor anker ligt.


Ik wens iedereen veel duikplezier.

Haayo Terpstra

Categories: Geen categorie